laupäev, 24. september 2011

Teadlaste ÖÖ ja Paunvere väljanäitus.

Juba aastaid on sügisel kindlad üritused, mida paljud külastavad, nii meiegi. Eks osaliselt ole see teistele ja meile kindel traditsioon külastada teadlaste ÖÖd ja Paunvere väljanäitust. Esmalt pean muidugi mainima, et lisaks mainitud kahele üritusele toimub veel väga-väga oluline üritus - Kärevere karikas. Tegemist on ülimalt toreda kalapüügi võistlusega. Aga sellest räägime vast järgmisel aastal, kui ma seal osalen.
Teadlaste öö 2011 algas Geenivaramu külastusega. Oleme mõlemad geenidoonorid ja läksimegi oma geenidele külla.

 Nendes kateldes vedela lämmastiku sees geene hoitaksegi.
 Meile tutvustas geenide hoidmist biotehnoloog Atso-Heinar Jõks, keda mul on au tunda juba varemast ajast. Tore oli teda jälle näha.

Kuna öö on pikk, suundusime edasi TÜ Loodusmuuseumi, kus oli väljas seenenäitus ja sai ise vaadata eri seeni ja hallitusi (seen seenel) mikroskoobiga.
Järgmiseks külastuseks sel ööl oli Vana Anatoomikum, kus olid eksponeeritud eri haiguste näidised lahuste sees ja igasugu arstiks õppijatele mõeldud materjali. Kuna oleme seal korduvalt käinud, ei hakanud eriti ka süvenema seekord. Edasi suundusime Ajaloomuuseumi, kus ei olnud aega isegi pilte teha, kuna asusime viktoriini lahendama, mis tipnes auhinnaga - Tartu tähetorni CD-plaat. Tähetorni tahtsime ka minna, kuid kuna külastusjärjekord oli uksest välja, loobusime sellest mõttest. Me käisime tähetorni avamisel juba aprillis, kus lasti meid isegi sinna rõdule, kust avanes kevadine vaade Tartule.
Laupäeva hommikul Paunverre jõudes oli väljanäitus juba alanud...koertenäitusega. Näha sai eri tõugusid, nii suuri kui väikeseid, siledaid ja karvaseid.

Mõni koer ei pidanud oma jalal tulema, teda toodi!
Ahto tundis tõmmet ka töö poole, nii et poseeris rõõmsalt pritsumaja kõrval.
Laadal oli nagu igal aastal palju rahvast, kes kõik tahavad siit midagi saada: kes sinki, kes puutööd, kes magusat laadasaia, kes küüslaugupekki (millest meie ilma jäime), kes meetrist suitsuvorsti.
Laadal saab alati palju mekkida ja maitsta eri tooteid, mida me ka lahkelt tegime, nii et kõhu saab täis. Ka meie saime oma vorsti, juustu, kukekommi ja kuumaaluse kätte ja sõitsime rahulolevalt kodu poole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar