reede, 23. september 2011

Jõhvikad - kuremarjad, sügisesed võidud!

Täna algas siis kalendri mõistes sügis. Tegelikult on ta looduses juba pikemat aega võimust võtmas ja see on ka hea. Metsad on täis seeni ja marju. Seekord siis veidi parimatest sügismarjadest - jõhvikatest. Kuremarjast oskavad lugu pidada esmalt inimesed, rebased, kährikud, mägrad ja loomulikult karud. Nädalavahetusel on metsateed autosid täis, inimesed on värskes õhus ja korjavad metsaande, nädalavahetusel (18.09.11) oli Laeva rabas 70 autot, mis kõik ootasid oma peremehi rabast tagasi suurte marjakorvidega, et neid siis koju tagasi sõidutada. Meie alustasime oma marjakorjamist ilusa värvilise seene pildistamisega, mis kutsus kohe pilti tegema.
Edasi jätkus meie retk laudrajal, kiiresti-kiiresti oli vaja raba peale minna. Sel aastal peab ju jõhvikaid olema, muidu ju nii palju inimesi rabas ei oleks!
Laeva raba on üks hea saagikusega raba ja mis peamine, ta on kuiv. Puuduseks on see, et marjad on peidus rohurinde all, lased põlvili ja oh ime, mis kõik sambla sees - nii-nii palju suuri jõhvikaid. Heaks jõhvikasaagiks loetakse seda, kui hektarilt saab tonni marju. Kiiresti-kiiresti korjama :)
Laisem korilane ei saa uhkeldada täis ämbriga :)
Lõpptulemus oli muidugi võrratu, usun, et sellel talvel me jõhvika puudust ei tunne.
Vahva, et mets on imesid täis.
Vähemtähtis pole ka see, et minu kallis abikaasa võidab erinevaid tarbimismänge. Seekordne võit on oluline meie reisi õnnestumisel ja kallima juuste kaitsmisel kuumade lõunapäikesekiirte eest. Minul endal selliseid asju õnneks vaja ei lähe:))
Sügis alles algas, seega pole veel kõik. Järgmisel korral uued ja huvitavad uudised Paunvere väljanäituselt, kus kindlasti nii mõndagi huvitavat leida võib.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar