reede, 5. august 2011

Puhkus Saaremaal, VI päev

Esmaspäeval otsustasime külastada meile kõige lähemat muuseumi- Sõrve militaar- ja loodusmuuseumi. Mida kõike siin näha ei saanud - sotsialismiaega, sõjaaega.
Ahto ronis endise vene piirivalve vaatetorni otsa ja sai sealt sellise ilusa pildi teha.

Muuseumi looduse osakond oli märksa põnevam. Seda toimetab seal linnuuurija- ja vaatleja Mati Martinson, kes on välja vaatamiseks pannud huvitavaid loodusest leitud asju: linnumune, sulgi, pesasid.

Isegi eri lindude jalad olid väljanäitusel. Kui juhtute sinna kanti, siis soovitan seda muuseumi kindlasti külastada.


Pärast muuseumi külastust vajas hing mereõhku ja suundusime jälle majaka juurde mere äärde. Ahto tegi hoolsalt pilte ja pildistas mässavat merd. Milline ilus tabatud hetk!
Otsustasin teha pannkooke, sest lapsed nii tahtsid. Panin poisid marju korjama ja ise hakkasingi küpsetama sauna eesruumis ehk kus vanastigi suvel süüa tehti ehk paargus. Ahto tahtis, et tingimata küpsetaksin puudega köetava pliidi peal, siis pidavat tulema erilise maitsega koogid.
Et oli Saaremaal oleku viimane õhtu, võtsime oma kõik tühjad purgid välja ja asusime neid meega täitma. Poistel oli lõbu mett lausa ämbrist limpsida! Küll nad sõid ja kiitsid. Ringo nõudis muidugi ka kärjemett, mida aga meil talle pakkuda polnud. Hea, et seda värsket mettki sai tänu onule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar