neljapäev, 28. juuli 2011

Puhkus Saaremaal, II päev

II päev algas ilusa ilmaga ja seda kasutasime kohe ära Mõntu sadamasse minnes ja seal päevitasime ning suplesime. Ujumisest ei tulnud sellise lainetusega midagi välja.
Kui isu täis laisklemisest, otsustasime uudistama minna Loode nina ilu kaema. Et Türju lahe juurde pääseda, tuli läbida kadakane allee. Ja siis avanes meie silmadele tõepoolest maaliline mererand koos ...
... inimkätetöödega.
Jalutasime ka Loode nina tuletornini. See on 15 m kõrge 4-tahuline betoonehitis.
Külastasime ka Mõntu parki, mis on endine mõisapark, kus on senini säilinud väga eri liiki puid ja põõsaid, mida mujal ei kasva. Kunagisest mõisaaiast on säilinud parki viiv allee, mis koosneb pärnadest, hobukastanitest, vahtratest ja jalakatest. Olen lapsepõlves käinud seal sõrulaste kokkutulekul. Ja nüüd igal aastal käime seal jälle. Park kasvab muidugi iga aastaga järjest kinni ja nii oligi meil seekord tükk tegemist, et leida üles ...


...3 betoonist seitsmetahulist rannakahuri alust, mille läbimõõt on 10 m ja sügavus 2 m.
Meie käime neist ühes, sest siia saab kõige paremini sisse minna.
Õhtul jõudsime käia ka Viieristi looduskaitsealal, mille rannaastangud on kuni 27 m kõrgused.
Seal leidub lisaks kaitsealustele taimedele ka rohkelt allikaid. Kui allikaveega silmi pesta, pidi nägu noorena säilima ja silmavaade erksana püsima. Eks ma mõne aja pärast kontrollin seda abikaasa pealt.
Ja päeva üllatus ootas meid ka seal- kukeseened! Neid oli seal nii palju, et saime korraliku võiga praetud kukeseene hõrgutise endile päeva lõpetuseks lubada!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar